گروه دیپلماسی فرهنگی؛ هنر و سینما و غرب آسیا

معرفی گروه:

اعضای مرکزی گروه:

User

رئیس گروه

دکتر مریم خالقی نژاد

دکتر مریم خالقی‌نژاد

مدیر گروه

تحصیلات: دکتری تخصصی علوم سیاسی

تخصص: دیپلماسی و سیاست خارجی، مسائل بین المللی

سایر سمت‌ها در دیگر نهادها:

  1. مدرس دانشگاه؛
  2. مدیر فرهنگی انجمن دوستی ایران و صربستان و مونته نگرو.

معرفی اجمالی:

دکتر مریم خالقی‌نژاد دانش‌آموخته دکتری تخصصی علوم سیاسی و مسائل ایران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان است. نامبرده در زمینه دیپلماسی و سیاست خارجی با تمرکز بر حوزه پارادیپلماسی فعالیت‌های تخصصی خود را آغاز نموده است. وی در سال 1396 با مطالعه میدانی ایران و عراق کتاب پارادیپلماسی را به نگارش درآورده­ و محوری جدید را به عنوان نمونه در اختیار پژوهشگران عرصه سیاست خارجی در داخل قرار داده­ است. خانم دکتر خالقی‌نژاد به تحلیل مدلی جدید در حوزه سیاست خارجی تحت عنوان منطقه‌گرایی پارادیپلماتیک از چشم‌انداز فرهنگی با استفاده از نظریه پارادیپلماسی پرداخته  که در داخل کشور توسط وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و معاونت حقوقی امور مجلس به ثبت اثر ادبی و هنری رسیده است.

از افتخارات دکتر خالقی‌نژاد می‌توان به دانشجوی نمونه، پژوهشگر نمونه، و یا موفقیت در مسابقات ملی و جشنواره­هایی مانند جشنواره خیام نام برد. وی عضو شورای مدیریت و برنامه‌ریزی پایگاه استنادی ملی ایران نیز است. از نامبرده کتب و مقالات مختلف دیگری در مراکز معتبر داخلی، خارجی و همایش­های مختلف بین‌المللی به چاپ رسیده است. از جمله کتاب‌های وی می­توان به تالیف دو فصل از کتاب “دیپلماسی و امنیت ملی آسیای غربی در 1398” فصول سوریه و عراق، کتاب دیپلماسی و امنیت ملی آسیای غربی در سال 1399 فصل عراق  اشاره کرد. مقالات علمی وی را می‌توان در فصلنامه­های سیاست خارجی وزارت خارجه، پژوهش­های سیاسی جهان اسلام، مطالعات میان فرهنگی، فصلنامه مطالعات بین رشته‌ای و دانش راهبردی دانشگاه دفاع ملی و … مشاهده کرد. دکتر خالقی‌نژاد از تحلیلگران مسائل منطقه و بین­المللی است که تحلیل­های به روزشان در مراکز مختلف قابل دسترسی است.

دکتر هیراد مخیری

دبیر گروه

تحصیلات: دکتری تخصصی روابط بین‌الملل

تخصص: مطالعات اوراسیا و قفقاز- دیپلماسی فرهنگی

سایر سمت‌ها در دیگر نهادها: مدرس دانشگاه

معرفی اجمالی:

هیراد مخیری دانش‌آموخته دکتری تخصصی روابط بین‌الملل، نویسنده و پژوهشگر و مدرس دانشگاه است. وی در زمینه مطالعات حوزه‌ی اوراسیا -قفقاز و دیپلماسی فرهنگی، پژوهش‌های علمی ارزنده‌ای انجام داده که شامل تألیف کتب و نشر مقالات در مجله‌های معتبر داخلی و خارجی و کنفرانس‌های بین‌المللی و ملی و ارائه طرح‌ها و پروژه‌های علمی-پژوهشی با مشارکت ارگان‌های دولتی جمهوری اسلامی ایران بوده است. همچنین، عضویت در هیئت‌ علمی و هیئت‌ داوران کنفرانس و جشنواره (بین‌المللی-ملی)، عضویت در هیئت تحریریه مجلات معتبر علمی-پژوهشی و علمی-ترویجی از دیگر فعالیت‌های علمی و پژوهشی وی است.

از وی آثار علمی متعددی به چاپ رسیده است که در ادامه برای نمونه، برخی از آنها ذکر شده است:

1. «شناسایی عوامل مؤثر بر همگرایی و واگرایی مرزنشینان آستارا نسبت به کشور آذربایجان»، فصلنامه علمی دانش انتظامی گیلان، سال هفتم، شماره ۲۵، بهار ۱۳۹۷.

2. «اهمیت جایگاه حوزه‌ تمدنی و فرهنگی در پیشبرد مسیر دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای آسیای مرکزی»، اولین همایش ملی ایران و همسایگان، زمستان ۱۴۰۰.

 3. “Civil environmental liability of the government in the French and Iranian legal systems”, International Institute for Science, Technology and Education in Journal of Law, Policy and Globalization, (۲۰۲۱), Vol ۱۱۲.

4. “Environment and the way of affecting the decision-making process of the world”, (Revista QUID, Medellín-Colombia, ۲۰۱۷).

5. «محیط‌زیست در فرآيند تصميم سازي جهاني»، (لاهیجان: نشر کتاب‌های سبز شمال، ۱۳۹۵).

آخرین مطالب

نوشته ی دیگری برای نمایش وجود ندارد