مترجم محمدمسعود ایرجی اصل، کارشناس مسائل خاورمیانه: سردبیرمجله ویک هندوستان طی مقاله ای، با ذکر رشادت و برتری رزمندگان فلسطینی معتقد است، استحکامات توهمی از امنیت ایجاد می کند و به استحکامات مختلفی مانند دیوار چین اشاره می کند که دوهز ار سال پیش توسط چینی ها بنا شد ولی مغولها با پول دادن چنگیزخان به نگهبان یکی از دروازه ها توانستند وارد خاک چین شوند.همینطور بریتانیا نیز به دور امپراطوری خود حصاری ساخت ولی قبایل شمالی توانستند در غیاب نگهبانان از دیوار بالا رفته و وارد خاک بریتانیا شوند. فرانسوی ها نیز در دهه 1930 با ایجاد استجکامات در مرز ماژینو در برابر یورش آلمان خطوط آهن زیر زمینی با امکانات رفاهی و مقاوم در برابر گلوله ها ایجاد کردند ولی لشگر آلمان پس از چهار سال آنرا دور زد و از طریق راهی از میان جنگل آردن وارد فرانسه شد.
فلسطین اشغالی حصار کشی در مرز غزه را پس از عملیات سال 2002 در هتل پارک آغاز کرد و حصاری در مرز مصر به طول 245 کیلومتر و حصاری در مرز سوریه سوریه به ارتفاع 8 متر ساخت. در مرز اردن نیز در سال 2016 حصاری بنا کرد. با آغاز پرتاب راکت از غزه، صهیونیست ها شروع به ساختن حصاری به نام گنبد آهنین با استفاده از رادار ها، حسگرها و موشک های ضد راکت و حصاری به طول 65 کیلومتر در مرز غزه کردند. گنبد آهنین بقدری حساس بود که حتی با حرکت یک موش صحرایی آژیرها را به صدا درمی آمد و تیربارها شروع به شلیک می کردند.
گنبد آهنین در یک عملیات شبانه حماس بدون هیچگونه اثری با جیپها و موتورسیکلت ها در هم شکست. هیچ دوربینی تصویر آنها را دریافت نکرد و هیچ تله ای بسته نشد. حماس بدون استفاده از تجهیزات الکترونیکی وارد فلسطین اشغالی شد.
نویسنده مقاله در پایان با اشاره به بیان یکی از بهترین مورخان جنگ اروپا به نام آلیستر هورن می نویسد : استحکامات توهم کاذبی از امنیت ایجاد می کند. در طول تاریخ حاکمان قلعه ها ، حصارها و دیوارهایی برا حفاظت از بناهای امپراطوری های خود ایجاد کردند ولی وقتی نگهبانان پست های خود را ترک می کردند یا به خواب می رفتند و یا پول می گرفتند ، تمامی این استحکامات بی فایده بود.
منبع: مجله ویک هند شماره 22 اکتبر 2023 ص 7 نوشته: پراسانان، سردبیر مجله ویک دهلی نو